ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ

Με τη συγκέντρωση 4.609 ευρώ ολοκληρώθηκε η καμπάνια της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας κατά της λαθροθηρίας στα Ιόνια νησιά μέσω της διεθνούς πλατφόρμας indiegogo (http://www.indiegogo.com/projects/a-safe-haven-for-wild-birds-changing-attitudes-towards-illegal-killing/x/2206667). Παρά το γεγονός ότι δεν επιτεύχθηκε ο αρχικός στόχος συγκέντρωσης 25.000 ευρώ, η καμπάνια κατάφερε να διαδώσει το μήνυμα της εκστρατείας «Ασφαλή καταφύγια για τα άγρια πουλιά» (LIFE+11 INF/IT/000253, Αλλάζοντας τις κοινωνικές αντιλήψεις για το παράνομο κυνήγι στη βόρεια Μεσόγειο) με στόχο την προστασία της ευρωπαϊκής Βιοποικιλότητας, κινητοποιώντας μέλη και εθελοντές της Ορνιθολογικής, αλλά και απλούς πολίτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η καμπάνια διήρκεσε από τις 8 Μαΐου έως και τις 7 Ιουλίου και όλοι όσοι επισκέπτονταν την πλατφόρμα είχαν τη δυνατότητα να δείξουν την έμπρακτη υποστήριξή τους στην εκστρατεία για την αντιμετώπιση της ανοιξιάτικης λαθροθηρίας στα Ιόνια νησιά. Συνολικά, ο αριθμός των υποστηρικτών έφτασε τους 85, ενώ αρκετοί διεκδίκησαν τα perks (αντισταθμιστικά οφέλη) που προσέφερε η Ορνιθολογική κερδίζοντας ενθύμια, δώρα και ενεργή συμμετοχή στην υλοποίηση της εκστρατείας. Αναφορικά με τον αντίκτυπο της καμπάνιας στο κοινωνικά δίκτυα, τα likes που αποκόμισε στη σελίδα του indiegogo έφτασαν σχεδόν τα 1.000, ενώ οι θεάσεις του viral video που φτιάχτηκε αποκλειστικά για τους σκοπούς της καμπάνιας ξεπέρασε τις 1.200. Τέλος, τα likes στην ελληνική σελίδα του facebook του προγράμματος υπερδιπλασιάστηκαν μέσα στους δύο μήνες διάρκειάς της.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία θα διαθέσει τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν μέσω των υποστηρικτών της σε τοπικής και εθνικής εμβέλειας δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση της ανοιξιάτικη λαθροθηρίας.

Η συγκεκριμένη μέθοδος της μαζικής χρηματοδότησης (crowdfunding) για την οικονομική ενίσχυση της εκστρατείας  χρησιμοποιήθηκε  για πρώτη φορά  από την Ορνιθολογική και θα αποτελέσει τη βάση για τη διενέργεια παρόμοιων ενεργειών στο μέλλον.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής

Κρίτων Αρσένης

Steve Mills-Hilary, Koll www.birdwing.eu

Josef Alexander

 

 

 

Supporter & Beneficiaries

Demo Demo Demo Demo Demo leaving is living project